kindertehuis
Door: Familie
Blijf op de hoogte en volg Familie
08 Maart 2012 | China, Yanzhuang
Bij aankomst werd Finn direct uit de handen van Susan gehaald. ( waren we al bang voor) warm welkom want de hele staff was er incl directie.
Overdag zijn er enkele kinderen, 's avonds schijnen er 170 kinderen/hulpbehoevenden te zitten.
Om het hoekje werd Finn omhelst door z'n vaste nanny die hem na 3 dagen al miste. Eerste kamertje werden we snel doorgeloodst want daar lag in de hoek in kleine in bedje te spartelen onder een dik pak dekens en een albino chineesje lag er naast, rode oogjes en witten haartjes.
We gingen snel naar het tweede kamertje, waar het bedje vn onze Finn heeft gestaan! Ernaast een kleine mooie speelruimte en de nanny slaapt een kamertje ernaast.
Met de hele directie en aanhang op de foto dan maar.
Indrukwekkend om de omgeving te zien waar onze grote vriend de eerste 22 maanden heeft doorgebracht!
Mooi ook om te zien dat hij 1 vaste nanny heeft gehad, die duidelijk onder de indruk is om hem nog eens terug te zien;)
Na de foto's werden we uitgenodigd door de directeur. Erg warrig allemaal daar want iedereen liep door elkaar in het Chinees te roepen.
Lunch bleek in een lokaal restaurant tezijn, dus moest de nanny Finn natuurlijk weer afgeven aan Susan. Nou..........dat was ff een heftig momentje ;) volgens mij waren er vier met tranen in de ogen en het was Finn niet! Het ventje doet het echt super!
Tijdens de lunch met de directeur van het tehuis gesproken, keurige man die echt iets met de kinderen heeft.
Op terugweg was lang, vooral voor Susan want die was inmiddels aardig ziek geworden, zegmaar.
Tja, papa drinkt net iets meer cola en eet niet wat een boer niet kent ;)
De dames van het tehuis die mee waren met lunch gingen aan een andere tafel zitten. Die hadden Finn tijdens de lunch vast gehouden maar toen susan na de lunch Finn kwam ophalen werd ze begroet door het ventje met een lach. De dames van het tehuis waren onder de indruk, tja ons ventje gaat gelukkig de wijde wereld in aan onze hand!
Susan is inmiddels weer een beetje opgeknapt. Finn heeft vanmorgen 3 theelepels yoghurt geproeft maar de rest wordt nog duidelijk weg gewezen. Pap gaat erin als koek.
Glimlachen is geen probleem dus komt allemaal goed;)
Gr. Van ons vieren uit chinatown
Dank nog voor de felicitatie's! Voor de duidelijkheid onze papa is nog lang geen 40;)
Verder mist Don etienne danique Tim carice en Sophie maar eigenlijk ook nog Gijs Lucas Sjoerd Thijn mats Mart enz.
08 Maart 2012 - 10:10
Fam. Prieshof:
Wat indrukwekkend om te lezen hoe jullie bezoek aan Finn's tehuis geweest is.
Tip voor Finn: probeer eens steamed eggs. Liv heeft in China ook eerst niets gegeten. Toen we met steamed eggs begonnen, bleek dat het enige wat ze at. En zoete puddingtjes.
Tip voor Susan: meer cola ...... wat naar dat je ziek bent. Beterschap. -
08 Maart 2012 - 11:23
Fam. Van Der Linden:
Inderdaad erg indrukwekkend en mooi om te lezen. Wat fijn om dan te merken dat er zo goed voor Finn is gezorgd. En heftig dat je dan afscheid moet nemen. Natuurlijk wel fantastisch dat Finn dan direct met een glimlach met jullie meegaat!
Susan heel veel beterschap en Theo, wij volgen jouw goede voorbeeld met de cola hahaha...
Tot snel!
Christie, Maurice en Kai -
08 Maart 2012 - 11:51
Paul, Mascha, Carice:
Fijn dat jullie de grote reis goed hebben doorstaan. En goed om te lezen dat Finn in een goede omgeving is geweest de eerste 22 maanden van zijn leven.
Voor Susan: beterschap en gewoon niet meer zoveel kippensnavels eten!
Groetjes, Paul, Mascha en Carice. -
08 Maart 2012 - 12:50
Gerda:
KIPPEVEL fijn dat jullie de roots van finn hebben kunnen bezoeken. En dat hij daar zo goed op reageerde voor don en jullie natuurlijk ook allemaal spannend suus beterschap (was denk ik de spanning) nog even xxxxxxxx liefs en een dikke knuffel -
08 Maart 2012 - 12:52
Groep 1 Juf En Juf:
Hoi lieve Don, Finn en papa en mama,
Wij hebben net jullie prachtige foto's gezien en jullie mooie
reisverslag gelezen. Wij vinden dat je een heel lief en mooi
broertje hebt gekregen! We hopen dat je nog eventjes veel
plezier hebt in China en dat je daarna maar gauw weer
bij ons mag terugkomen. Want lieve Don wij missen jou heel
erg ( zeggen de kinderen).
Een dikke kus en een dikke knuffel voor jou Don.
Groep 1 basisschool Twickelo
Juf Emma-Lynn
Juf Marlijn -
08 Maart 2012 - 12:58
Groep 1:
Kunnen wij jullie ook een paar leuke foto's van de klas sturen?
Groetjes Juf Marlijn -
08 Maart 2012 - 14:20
Ter Horstjes:
Indrukwekkende dag vandaag dus! Daar zou ik ook tranen van in de ogen krijgen, pfff! Wat fijn dat Finn het zo goed doet en dat jullie zo genieten! En dat wij mee mogen genieten natuurlijk!
Tja, Susan, inderdaad veeeel meer cola en niet al die gekke dingen eten, haha!
Liefs van Natasja, Herbert en Kiki! -
08 Maart 2012 - 14:50
Jacqueline:
Waanzinnig... Ben diep onder de indruk van dit mooie verhaal.... Wat onbeschrijflijk mooi dat hij nu al bij jullie wil zijn.... Geen woorden voor... Moet zo zijn! Prachtig! Geniet ervan! Dikke kus uit Nürnberg -
08 Maart 2012 - 15:03
Mathijs Jolanda Pim:
Wat een bijzonder verhaal. Echt KIPPEVEL.
Fijn dat alles zo goed gaat. Geniet ervan.
Susan heel veel beterschap.
Dikke kus -
08 Maart 2012 - 16:14
Gerjo, Mariëtte En Dagmar :
Wat een prachtige ontvangst in het kindertehuis! Heerlijk. DAt heen en weer roepen deden ze bij ons ook zal wel typisch chinees zijn. :)
Keep up the cola! Beterschap! -
08 Maart 2012 - 18:40
Barbara,Martijn,tim:
Wat een speciale ervaring! -
08 Maart 2012 - 19:13
Ellis En Rene:
Hee Theo en Susan, wat geweldig!!!! en wat een emtionele achtbaan.... fijn moet t zijn om te zien hoe hij t daar heeft gehad, maar natuurlijk nog veel fijner om straks met jullie 2 mooie kereltjes naar huis te kunnen. Tot snel, veel liefs van ons